“Ads by Media Watch” virus verwijderen (verwijder instructie)


media watch virus blockAds by Media Watch (Media view 1.1 extensie) is een tekst die voorkomt tussen de zoekresultaten van o.a. Google of Bing als u geïnfecteerd bent met de Media Watch adware. Deze adware komt gebundeld samen met heel veel verschillende vormen van gratis software, cracks, patches, neppe flash player updates, vlc media player updates uw computer binnen. Ze worden vaak niet aangeboden tijdens het installatie proces maar automatisch geïnstalleerd tegen uw favoriete browser zoals Internet Explorer, Google Chrome of Mozilla Firefox. Uw antivirus software zal Media Watch, oftewel BetterSurf mogelijk niet herkennen maar de ervaring leert dat Media Watch over het algemeen geïnstalleerd kan worden zonder dat uw antivirus software de browser extensie oppikt als zijnde ‘gevaarlijk’. Toch blijft het aan te raden om goed op te letten tijdens het installatie van gratis software wat u nu daadwerkelijk installeert op uw computer.

Veel adware komt de computer binnen omdat deze vaak door de gebruiker zelf is geïnstalleerd. Als het installatie proces een optie biedt als ‘Geavanceerd’ of ‘Custom’ knop, klik deze dan aan om te zien wat er tijdens de installatie als gratis software nog meer wordt aangeboden. De vinkjes voor de installatie van deze adware staan over het algemeen al aangevinkt.

Ads by Media Watch verwijderen

media watch virus horizontal

Volg de volgende stappen om Ads by Media Watch volledig uit uw browser en computer te verwijderen

Stap 1 : Media Watch malware verwijderen uit uw computer

Stap 2 : Media Watch verwijderen uit uw browser

Stap 3 : Ads by Media Watch verwijderen met AdwCleaner

Stap 4 : Ads by Media Watch en overige bestanden verwijderen met MalwareBytes Anti-Malware

Media Watch malware verwijderen uit uw computer

Windows XP of Windows 7

Ga naar StartConfiguratieschermeen programma verwijderen
Selecteer Media Watch van Media Watch en klik op Verwijderen/wijzigen volg nu het installatie proces.

ads by media watch virus - programs

Windows 8

Open Apps in Charms onder Systeem vind u  het Configuratiescherm ga naar een programma verwijderen
Selecteer Media Watch van Media Watch en klik op Verwijderen/wijzigen volg nu het installatie proces.

ads by media watch virus - programs

Ads by Media Watch verwijderen uit uw browser

Internet Explorer

 • Open Internet Explorer
 • Ga rechtsbovenin naar het tandwiel icoontje (het Extra menu)
 • Selecteer Invoertoepassingen beheren
 • Selecteer Media Watch en klik op Uitschakelen

Google Chrome

 • Op Google Chrome
 • Ga naar de 3 liggende streepjes (menu)
 • Selecteer Instellingen
 • Ga links naar Extensies
 • Selecteer Media Watch 1.1 en klik op het prullenbak icoontje en verwijder de extensie.
 • Opgelet: Als de Media Watcher 1.1 extensie “Installed is by Enterprise Policy” zorg dan dat Media Watcher verwijderd is uit de Windows Programma’s zoals in stap 1.

Mozilla Firefox

 • Open Mozilla Firefox
 • Klik op de oranje grote FireFox knop
 • Selecteer Addons
 • Selecteer Media Watch 1.1 klik op Uitschakelen

Ads by Media Watch verwijderen met AdwCleaner

Om de Ads by Media Watch volledig te verwijderen gaan we gebruik maken van de handige software genaamd AdwCleaner en Junkware Removal Tool. Deze software is volledig gratis en zal uw favoriete browser(s) Internet Explorer, Google Chrome of Mozilla Firefox volledig opschonen en alle adware, popups, toolbars e.d. verwijderen. Zowel AdwCleaner als Junkware Removal Tool werkt op alle Windows versies op 32 bit als 64 bit besturingssystemen. Er wordt in deze instructie geen gebruik gemaakt van enige vorm van betaalde software!

Download AdwCleaner

Start AdwCleaner.exe door met de rechter muisknop op AdwCleaner.exe te klikken en selecteer Als Administrator uitvoeren

Ads by Media Watch verwijderen

Middels AdwCleaner gaan we nu scannen op adware, reclame, popups en toolbars, browser helper objects of extensies in de browsers Internet Explorer, Google Chrome of Mozilla Firefox. Dit kunt u doen door op de knop Scan te klikken. Door op Scan te klikken gaat AdwCleaner eerst opsommen wat er aan ongewenste reclame is geinstalleerd tegen uw favoriete browser. Na de scan kunt u doormiddel van het uitvinken van een gevonden item het item uitsluiten van het verwijder proces.

Ads by Media Watch verwijderen

De browsers Internet Explorer, Google Chrome of Mozilla Firefox zijn nu gescand op enige vorm van ongewenste adware e.d. Als u geen items wenst te ontsluiten van het verwijder proces kunt u de browser(s) nu gaan opschonen door op de knop Clean te drukken.

Ads by Media Watch verwijderen

Hierna dient u nog een aantal keer op OK te klikken en zal de computer worden herstart. Na de herstart zal in Windows 7 en in Windows 8 een logbestand openen met het volledige detectie en verwijder proces van AdwCleaner. Let wel in Windows 8 dient u eerst naar de Desktop modus over te schakelen om het logbestand AdwCleaner te zien. Dit doet u door op Windows toets + D te tikken op uw toetsenbord.

Ads by Media Watch verwijderen

Ads by Media Watch verwijderen met MalwareBytes Anti-Malware

MalwareBytes Anti-Malware is gratis software om virussen, adware en overige malware volledig uit uw computer te verwijderen.

Malwarebytes Anti-Malware (mbam) is één van de marktleiders op het gebied van malwarebestrijding en wellicht ook één van de meest gebruikte gratis malware scanners voor op opschonen van geïnfecteerde computers en het controleren op de aanwezigheid van malware. Download Malwarebytes Anti-Malware gratis en scan direct uw computer op de eventuele aanwezigheid van schadelijke en of ongewenste software.

Via de onderstaande download-knop kunt u Malwarebytes Anti-Malware direct via de servers van Malwarebytes downloaden, zo beschikt u altijd over het meest recente installatiebestand en weet u zeker dat deze veilig en betrouwbaar is.

Download MalwareBytes Anti-Malware

Scannen met Malwarebytes Anti-Malware

 • Dubbelklik op het setupbestand van Malwarebytes Anti-Malware om de installatie te starten.
 • Wanneer u een beveiligingswaarschuwing van Windows krijgt klikt u op de knop “uitvoeren”.
 • Volg de verdere aanwijzingen, de volledige installatieprocedure kunt u nalezen op de volgende link – Malwarebytes Anti-Malware installeren.
 • Als de installatie gereed is staat de optie Start de gratis probeerversie van Malwarebytes Anti-Malware PRO aangevinkt.
 • Wanneer u hier geen gebruik van wilt maken, vink deze optie dan uit.
 • Klik vervolgens op “Voltooien” om de installatie af te ronden.
 • Vervolgens wordt er automatisch een update uitgevoerd, als dit gereed is klikt u op de knop “OK”.
 • Malwarebytes Anti-Malware wordt nu gestart, klik vervolgens op de knop “Scan” om een snelle scan uit te voeren.
 • Als de scan gereed is klik dan op de knop “bekijk resultaten”.
 • Zorg ervoor dat alle items staan aangevinkt, als dit niet zo is klik dan met de rechtermuisknop op één van de items en kies “Selecteer alle objecten”

Malwarebytes Anti-Malware scan

 • Klik vervolgens op de knop “Verwijder geselecteerde”.
 • Wanneer de scan gereed is wordt er in kladblok een logbestand geopend, (Het logbestand is tevens terug te vinden onder het tabblad logbestanden).
 • Bij de melding “DRINGEND! Je moet je computer opnieuw opstarten om alle actieve infecties volledig te verwijderen.” klikt u op JA om de computer opnieuw op te starten.

Gratis hulp bij virusinfecties & het opschonen van uw computer

Mocht het probleem middels de bovenstaande instructies niet zijn verholpen dan verwijzen wij u graag door naar het computerforum van PC Web Plus, hier kunt u voor een uitgebreidere controle en voor hulp en ondersteuning terecht voor zowel het verwijderen van adware, virussen en andere malware en het geheel opschonen van uw computer.

Wij van RedmijnBrowser.NL zijn de samenwerking aangegaan met PC Web Plus om de strijd tegen malware zoals Media Watch virus aan te gaan. RedMijnBrowser.NL en PC Web Plus zijn dan ook van mening dat een uitgebreidere controle soms noodzakelijk is, en in tegenstelling tot andere websites die gratis verwijder instructies aanbieden gaan wij voor volledigheid en raden u daarom aan om uw computer ook te laten controleren op het onderstaande computerforum waar u geheel gratis voor professionele hulp en ondersteuning terecht kunt.

Computer en Security Forum PC Web Plus

Stap 1 Gratis registreren op PC Web Plus

Stap 2 Stappenplan hulp bij virusinfecties uitvoeren

Middels deze handleiding die uit drie stappen bestaat kunnen de experts op het forum van PC Web Plus uw computer grondig controleren op aanwezigheid van adware en andere malware.

 1. RSIT uitvoeren (Analyse programma waarmee handmatig uw computer gecontroleerd wordt).
 2. HitmanPro (Cloud-scanner om te controleren op actieve malware)
 3. MalwareBytes Anti-Malware (Malwarescanner om uw gehele computer te controleren)

Auteur

Heeft u een vraag?