Adware verwijderen in Windows 10 Microsoft Edge (Instructie)


adware verwijderen uit windows 10Net als zijn voorgangers kun je adware oplopen in Windows 10. Het verschilt eigenlijk helemaal niks welke Windows versie je gebruikt, alle Windows versies kunnen adware oplopen. Adware loop je namelijk op omdat je het hoogstwaarschijnlijk zelf hebt geinstalleerd. Doordat adware vaak aangeboden wordt bij gratis-software als “offer” of handige software installeerd men het omdat ze niet goed lezen.

Ik bedoel, wie leest er nu echt de licentievoorwaarden of gebruikersvoorwaarden bij het installeren van software. Helaas weinig mensen, men klikt snel door het installatie proces om de software te gebruiken die men wilt hebben. De additionele software die daar tijdens het installatie proces wordt aangeboden, daar klikt men overheen. Dat is de meeste voorkomende manier van adware oplopen.

Een andere manier waardoor je adware kunt oplopen is door het installeren van zogenaamde “Fake Flash player updates”. Dit zijn adware gebundelde installers voor het zogenaamd bijwerken van de Adobe Flash Player naar de laatste versie. Deze updates onstaan vaak doormiddel van pop-ups, en ook deze pop-ups worden weer veroorzaakt door adware. Goed, nu je weet hoe je er aan komt is het tijd om de adware te verwijderen uit Windows 10, Internet Explorer, Google Chrome, Firefox of Microsoft Edge.
Natuurlijk volledig gratis.
Adware verwijderen in Windows 10 Microsoft Edge (Instructie)

Adware verwijderen met AdwCleaner voor Windows 10

Om adware volledig te verwijderen gaan we gebruik maken van de handige software genaamd AdwCleaner. Deze software is volledig gratis en zal uw favoriete browser(s) Internet Explorer, Google Chrome of Mozilla Firefox of Edge volledig opschonen en alle adware, popups, toolbars e.d. verwijderen.

download Download AdwCleaner

Start AdwCleaner.exe door met de rechter muisknop op AdwCleaner.exe te klikken en selecteer Als Administrator uitvoeren

AdVPN verwijderen

Middels AdwCleaner gaan we nu scannen op adware, reclame, popups en toolbars, browser helper objects of extensies in de browsers Internet Explorer, Google Chrome of Mozilla Firefox. Dit kunt u doen door op de knop Scan te klikken. Door op Scan te klikken gaat AdwCleaner eerst opsommen wat er aan ongewenste reclame is geinstalleerd tegen uw favoriete browser. Na de scan kunt u doormiddel van het uitvinken van een gevonden item het item uitsluiten van het verwijder proces.

AdVPN verwijderen

De browsers Internet Explorer, Google Chrome of Mozilla Firefox of Edge zijn nu gescand op enige vorm van ongewenste adware e.d. Als u geen items wenst te ontsluiten van het verwijder proces kunt u de browser(s) nu gaan opschonen door op de knop Clean te drukken.

AdVPN verwijderen

Hierna dient u nog een aantal keer op OK te klikken en zal de computer worden herstart. Na de herstart zal in Windows 7 en in Windows 8 een logbestand openen met het volledige detectie en verwijder proces van AdwCleaner. Let wel in Windows 8 dient u eerst naar de Desktop modus over te schakelen om het logbestand AdwCleaner te zien. Dit doet u door op Windows toets + D te tikken op uw toetsenbord.

AdVPN verwijderen

Malwarebytes Adware & virussen verwijderen met MalwareBytes Anti-Malware (Gratis)

Malwarebytes Anti-Malware scant uw computer op anti-spyware.

Door de snelle scanfunctie doerzoekt Malwarebytes binnen een paar minuten de hele computer op spyware en andere malware. Malwarebytes is gratis. Wilt u ook realtime protectie, dan zul je echter over moeten stappen op de betaalde versie van Malwarebytes.

Met de gratis versie van Malwarebytes-Anti-Malware zal u handmatig nieuwe updates moeten downloaden via MalwareBytes-AntiMalware. U kunt het programma downloaden voor Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8 en Windows 10, het is volledig Nederlandstalig.

Malwarebytes is èèn van de meest effectieve spyware en anti-malware software momenteel op de markt.

Malwarebytes Anti-Malware

download Download MalwareBytes Anti-Malware GRATIS!

Volg het installatie proces en voer een scan uit op uw computer door op de groene knop “Scan nu” te klikken. Het hele installatie en scan process spreekt voor zich.

Auteur

Heeft u een vraag?