AlleyBrowse verwijderen (virus verwijder instructie)


alleybrowse verwijderenAlleyBrowse is een tekst die voorkomt tussen de zoekresultaten van o.a. Google of Bing, of als Coupons/Deals bij o.a. Amazon, Ebay, BestBuy etc, als u geïnfecteerd bent met de AlleyBrowse adware. Deze adware komt gebundeld samen met heel veel verschillende vormen van gratis software, cracks, patches, neppe flash player updates, vlc media player updates uw computer binnen. Ze worden vaak niet aangeboden tijdens het installatie proces maar automatisch geïnstalleerd tegen uw favoriete browser zoals Internet Explorer, Google Chrome of Mozilla Firefox. Uw antivirus software zal AlleyBrowse mogelijk niet herkennen maar de ervaring leert dat AlleyBrowse over het algemeen geïnstalleerd kan worden zonder dat uw antivirus software de browser extensie oppikt als zijnde ‘gevaarlijk’. Toch blijft het aan te raden om goed op te letten tijdens het installatie van gratis software wat u nu daadwerkelijk installeert op uw computer.

Veel adware komt de computer binnen omdat deze vaak door de gebruiker zelf is geïnstalleerd. Als het installatie proces een optie biedt als ‘Geavanceerd’ of ‘Custom’ knop, klik deze dan aan om te zien wat er tijdens de installatie als gratis software nog meer wordt aangeboden. De vinkjes voor de installatie van deze adware staan over het algemeen al aangevinkt.

AlleyBrowse verwijderen
Volg de volgende stappen om AlleyBrowse volledig uit uw browser en computer te verwijderen

Stap 1 : AlleyBrowse malware verwijderen uit uw computer

Stap 2 : AlleyBrowse verwijderen uit uw browser

Stap 3 : AlleyBrowse verwijderen met AdwCleaner

Stap 4 : AlleyBrowse en overige bestanden verwijderen met Junkware Removal Tool

Stap 5 : AlleyBrowse voorkomen met MalwareBytes Anti-Malware

AlleyBrowse malware verwijderen uit uw computer

Windows XP of Windows 7

Ga naar StartConfiguratieschermeen programma verwijderen
Selecteer AlleyBrowse van AlleyBrowse en klik op Verwijderen/wijzigen volg nu het installatie proces.

Windows 8

Open Apps in Charms onder Systeem vind u  het Configuratiescherm ga naar een programma verwijderen
Selecteer AlleyBrowse van AlleyBrowse en klik op Verwijderen/wijzigen volg nu het installatie proces.

AlleyBrowse verwijderen uit uw browser

Internet Explorer

 • Open Internet Explorer
 • Ga rechtsbovenin naar het tandwiel icoontje (het Extra menu)
 • Selecteer Invoertoepassingen beheren
 • Selecteer AlleyBrowse en klik op Uitschakelen

Mocht u de Uitschakelen knop niet kunnen gebruiken omdat deze grijs is, volg dan de volgende stap en herstel Internet Explorer naar Standaard waardes (uw persoonlijke gegevens gaan verloren)

 1. Sluit alle geopende Internet Explorer- of Windows Verkenner-vensters.
 2. Open Internet Explorer door te klikken op de knop Start. Typ Internet Explorer in het vak Zoeken en klik vervolgens in de lijst met resultaten op Internet Explorer.
 3. Klik op de knop Extra en klik vervolgens op Internetopties.
 4. Klik op het tabblad Geavanceerd en klik vervolgens op Opnieuw instellen.
 5. Schakel het selectievakje Persoonlijke instellingen verwijderen in als u de browsegeschiedenis, zoekmachines en accelerators, startpagina’s en InPrivate-filtergegevens wilt verwijderen.
 6. Klik in het dialoogvenster Instellingen voor Internet Explorer opnieuw instellen op Opnieuw instellen.
 7. Nadat de standaardinstellingen zijn hersteld, klikt u op Sluiten en op OK.
 8. Sluit Internet Explorer af.

Google Chrome

 • Op Google Chrome
 • Ga naar de 3 liggende streepjes (menu)
 • Selecteer Instellingen
 • Ga links naar Extensies
 • Selecteer AlleyBrowse 1.0.0 en klik op het prullenbak icoontje en verwijder de extensie.

Mozilla Firefox

 • Open Mozilla Firefox
 • Klik op de oranje grote FireFox knop
 • Selecteer Addons
 • Selecteer AlleyBrowse 1.0.0 klik op Uitschakelen

AlleyBrowse verwijderen met AdwCleaner

Om de AlleyBrowse volledig te verwijderen gaan we gebruik maken van de handige software genaamd AdwCleaner en Junkware Removal Tool. Deze software is volledig gratis en zal uw favoriete browser(s) Internet Explorer, Google Chrome of Mozilla Firefox volledig opschonen en alle adware, popups, toolbars e.d. verwijderen. Zowel AdwCleaner als Junkware Removal Tool werkt op alle Windows versies op 32 bit als 64 bit besturingssystemen. Er wordt in deze instructie geen gebruik gemaakt van enige vorm van betaalde software!

Download AdwCleaner

Start AdwCleaner.exe door met de rechter muisknop op AdwCleaner.exe te klikken en selecteer Als Administrator uitvoeren

AlleyBrowse verwijderen

Middels AdwCleaner gaan we nu scannen op adware, reclame, popups en toolbars, browser helper objects of extensies in de browsers Internet Explorer, Google Chrome of Mozilla Firefox. Dit kunt u doen door op de knop Scan te klikken. Door op Scan te klikken gaat AdwCleaner eerst opsommen wat er aan ongewenste reclame is geinstalleerd tegen uw favoriete browser. Na de scan kunt u doormiddel van het uitvinken van een gevonden item het item uitsluiten van het verwijder proces.

AlleyBrowse verwijderen

De browsers Internet Explorer, Google Chrome of Mozilla Firefox zijn nu gescand op enige vorm van ongewenste adware e.d. Als u geen items wenst te ontsluiten van het verwijder proces kunt u de browser(s) nu gaan opschonen door op de knop Clean te drukken.

AlleyBrowse verwijderen

Hierna dient u nog een aantal keer op OK te klikken en zal de computer worden herstart. Na de herstart zal in Windows 7 en in Windows 8 een logbestand openen met het volledige detectie en verwijder proces van AdwCleaner. Let wel in Windows 8 dient u eerst naar de Desktop modus over te schakelen om het logbestand AdwCleaner te zien. Dit doet u door op Windows toets + D te tikken op uw toetsenbord.

AlleyBrowse verwijderen

AlleyBrowse verwijderen met Junkware Removal Tool

Junkware Removal Tool is geweldige gratis software die net AdwCleaner de browser en de computer naloopt op ongewenste software. Echter kijkt Junkware Removal Tool net wat uitgebreider naar processen binnen Windows. Daarom gaan we Junkware Removal Tool inzetten om de eventuele bestanden die nog over zijn en niet gedetecteerd zijn door AdwCleaner ook zoeken en verwijderen. Als u klaar bent met het verwijder proces zal u zien dat uw computer weer werkt als vanouds.

Download Junkware Removal Tool

Start JRT.exe door met de rechter muisknop op JRT.exe te klikken en selecteer Als Administrator uitvoeren

AlleyBrowse verwijderen

Junkware Removal Tool zal na een klik op een toets beginnen met het maken van een backup van uw registery en maakt een windows herstelpunt om eventuele problemen later te herstellen. Om daarna te beginnen met het analyseren van uw computer en het verwijderen van ongewenste software. Tijdens dit proces kan het voorkomen dat uw bureaublad tijdelijk even verdwijnt of een nieuw venster zich opent op uw computer. Dit is geen probleem en het hoort bij het verwijder proces.

AlleyBrowse verwijderen

Na het verwijder van proces van Junkware Removal Tool zal ook deze software een tekstbestand openen met de resultaten. Deze kunt u bekijken, heeft u er vragen over dan kunt u deze vragen kwijt bij het commentaar onderaan deze site.
Geniet van een schone computer zonder AlleyBrowse!

Adware / virussen verwijderen met MalwareBytes Anti-Malware

PUP.Optional.Perion.A verwijderen

Download MalwareBytes Anti-Malware GRATIS!

Volg het installatie proces en voer een Quick Scan uit op uw computer. Het hele installatie en scan process spreekt voor zich.

Gratis hulp bij virusinfecties & het opschonen van uw computer

Mocht het probleem middels de bovenstaande instructies niet zijn verholpen dan verwijzen wij u graag door naar het computerforum van PC Web Plus, hier kunt u voor een uitgebreidere controle en voor hulp en ondersteuning terecht voor zowel het verwijderen van adware, virussen en andere malware en het geheel opschonen van uw computer.

Wij van RedmijnBrowser.NL zijn de samenwerking aangegaan met PC Web Plus om de strijd tegen malware zoals AlleyBrowse virus aan te gaan. RedMijnBrowser.NL en PC Web Plus zijn dan ook van mening dat een uitgebreidere controle soms noodzakelijk is, en in tegenstelling tot andere websites die gratis verwijder instructies aanbieden gaan wij voor volledigheid en raden u daarom aan om uw computer ook te laten controleren op het onderstaande computerforum waar u geheel gratis voor professionele hulp en ondersteuning terecht kunt.

Computer en Security Forum PC Web Plus

Stap 1 Gratis registreren op PC Web Plus

Stap 2 Stappenplan hulp bij virusinfecties uitvoeren

Middels deze handleiding die uit drie stappen bestaat kunnen de experts op het forum van PC Web Plus uw computer grondig controleren op aanwezigheid van adware en andere malware.

 1. RSIT uitvoeren (Analyse programma waarmee handmatig uw computer gecontroleerd wordt).
 2. HitmanPro (Cloud-scanner om te controleren op actieve malware)
 3. MalwareBytes Anti-Malware (Malwarescanner om uw gehele computer te controleren)

Auteur

Heeft u een vraag?