Glindorus verwijderen (verwijder instructie)


glindorus verwijderen uit de browserGlindorus  is adware welke vaak ongewenst middels zogehete wrappers (gebundelde software) op de computer wordt geïnstalleerd. Deze vorm van adware is vaak enorm vervelend omdat Glindorus zich ook nog eens erg opvallend gedraagt. Glindorus installeert een browser addon, ook wel BHO Browser Helper Object genoemd met kortingscodes. Zodra u een website bezoekt met Internet Explorer, Google Chrome of Mozilla Firefox dan zal de Glindorus een melding op het scherm geven met beschikbare coupons doormiddel van een knop rechtsboven in de browser met hoeveel coupons (kortingscodes) er beschikbaar zijn. Het komt ook voor dat er tussen de zoek resultaten opeens banners met reclame verschijnen met tekst als “Ads by Glindorus” of een popup met reclame. Deze adware is uit op geld, en dit geld verdienen ze door de gebruiker op te dringen met popups, inline-text reclame, en coupons. Als u gebruik maakt van een coupons, ook wel deals genoemd, verdienen de makers geld.

Het is aan te raden om tijdens het installeren van gratis software goed op te letten wat u nu daadwerkelijk installeert op uw computer. Deze adware komt de computer binnen omdat deze vaak door de gebruiker zelf is geïnstalleerd. Als het installatie proces een optie biedt als ‘Geavanceerd’ of ‘Custom’ knop, klik deze dan aan om te zien wat er tijdens de installatie als gratis software nog meer wordt aangeboden. De vinkjes voor de installatie van deze adware staan over het algemeen al aangevinkt.
Glindorus verwijderen

glindorus verwijderen uit de browser

Volg de volgende stappen om Glindorus volledig uit uw browser en computer te verwijderen

Stap 1 : Glindorus verwijderen uit uw computer

Stap 2 : Glindorus verwijderen met AdwCleaner

Stap 3 : Glindorusen overige bestanden verwijderen met Junkware Removal Tool

Glindorus verwijderen uit uw computer

Windows XP of Windows 7

Ga naar StartConfiguratieschermeen programma verwijderen
Selecteer Glindorus 1.0.0 van Glindorus en klik op Verwijderen/wijzigen volg nu het installatie proces.

Windows 8

Open Apps in Charms onder Systeem vind u  het Configuratiescherm ga naar een programma verwijderen
Selecteer Glindorus 1.0.0 van Glindorus en klik op Verwijderen/wijzigen volg nu het installatie proces.

glindorus 1.0.0 verwijderen

Glindorus verwijderen met AdwCleaner

Om de Glindorus volledig te verwijderen gaan we gebruik maken van de handige software genaamd AdwCleaner en Junkware Removal Tool. Deze software is volledig gratis en zal uw favoriete browser(s) Internet Explorer, Google Chrome of Mozilla Firefox volledig opschonen en alle adware, popups, toolbars e.d. verwijderen. Zowel AdwCleaner als Junkware Removal Tool werkt op alle Windows versies op 32 bit als 64 bit besturingssystemen. Er wordt in deze instructie geen gebruik gemaakt van enige vorm van betaalde software!

Download AdwCleaner

Start AdwCleaner.exe door met de rechter muisknop op AdwCleaner.exe te klikken en selecteer Als Administrator uitvoeren

Glindorus verwijderen

Middels AdwCleaner gaan we nu scannen op adware, reclame, popups en toolbars, browser helper objects of extensies in de browsers Internet Explorer, Google Chrome of Mozilla Firefox. Dit kunt u doen door op de knop Scan te klikken. Door op Scan te klikken gaat AdwCleaner eerst opsommen wat er aan ongewenste reclame is geinstalleerd tegen uw favoriete browser. Na de scan kunt u doormiddel van het uitvinken van een gevonden item het item uitsluiten van het verwijder proces.

Glindorus verwijderen

De browsers Internet Explorer, Google Chrome of Mozilla Firefox zijn nu gescand op enige vorm van ongewenste adware e.d. Als u geen items wenst te ontsluiten van het verwijder proces kunt u de browser(s) nu gaan opschonen door op de knop Clean te drukken.

Glindorus verwijderen

Hierna dient u nog een aantal keer op OK te klikken en zal de computer worden herstart. Na de herstart zal in Windows 7 en in Windows 8 een logbestand openen met het volledige detectie en verwijder proces van AdwCleaner. Let wel in Windows 8 dient u eerst naar de Desktop modus over te schakelen om het logbestand AdwCleaner te zien. Dit doet u door op Windows toets + D te tikken op uw toetsenbord.

Glindorus verwijderen

Glindorus verwijderen met Junkware Removal Tool

Junkware Removal Tool is geweldige gratis software die net AdwCleaner de browser en de computer naloopt op ongewenste software. Echter kijkt Junkware Removal Tool net wat uitgebreider naar processen binnen Windows. Daarom gaan we Junkware Removal Tool inzetten om de eventuele bestanden die nog over zijn en niet gedetecteerd zijn door AdwCleaner ook zoeken en verwijderen. Als u klaar bent met het verwijder proces zal u zien dat uw computer weer werkt als vanouds.

Download Junkware Removal Tool

Start JRT.exe door met de rechter muisknop op JRT.exe te klikken en selecteer Als Administrator uitvoeren

Glindorus verwijderen

Junkware Removal Tool zal na een klik op een toets beginnen met het maken van een backup van uw registery en maakt een windows herstelpunt om eventuele problemen later te herstellen. Om daarna te beginnen met het analyseren van uw computer en het verwijderen van ongewenste software. Tijdens dit proces kan het voorkomen dat uw bureaublad tijdelijk even verdwijnt of een nieuw venster zich opent op uw computer. Dit is geen probleem en het hoort bij het verwijder proces.

Glindorus verwijderen

Na het verwijder van proces van Junkware Removal Tool zal ook deze software een tekstbestand openen met de resultaten. Deze kunt u bekijken, heeft u er vragen over dan kunt u deze vragen kwijt bij het commentaar onderaan deze site.
Geniet van een schone computer zonder Glindorus!

Auteur

3 Comments

  1. Sophie
    oktober 28, 2013
  2. Carlo
    november 15, 2013
  3. kees
    november 16, 2013

Heeft u een vraag?