Google instellen als startpagina (IE, Chrome, Edge en Firefox)


In deze instructie zal ik u aan de hand van korte instructies wijzen op het instellen van Google als uw startpagina. Deze instructie kunt u gebruiken voor Internet Explorer, Google Chrome, Microsoft Edge en Mozilla Firefox.

Het kan voorkomen dat uw startpagina ongewenst is gewijzigd naar een andere website. Als u net Windows opnieuw heeft geïnstalleerd staat uw standaard startpagina op msn.com van Microsoft of Bing. In europa gebruiken wij liever Google als startpagina omdat het over het algemeen de beste zoekresultaten oplevert.

Google instellen als startpagina (IE, Chrome, Edge en Firefox)

internet-explorerInternet Explorer

 1. Open Internet Explorer, selecteer de knop Extra en selecteer vervolgens Internetopties.
 2. Voer op het tabblad Algemeen onder Startpagina de URL in van de site die u als startpagina wilt instellen “Google.com”. U kunt meer dan één URL toevoegen, of de website toevoegen die u op dat moment bezoekt door op Huidige gebruiken te klikken. Als u meer dan één URL toevoegt, moet u elke URL op een aparte regel opgeven.
 3. Selecteer Toepassen en vervolgens OK. De volgende keer dat u een nieuwe browsersessie of een nieuw venster opent (of de knop Startpagina selecteert), worden uw startpagina’s automatisch geladen.

google chromeGoogle Chrome

 1. Open Google Chrome.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op het pictogram dat u ziet: Menu Menu of Meer Meer.
 3. Selecteer Instellingen.
 4. Vink onder Vormgeving het selectievakje Knop ‘Startpagina’ weergeven aan.
 5. Klik onder ‘Knop ‘Startpagina’ weergeven’ op Wijzigen om uw startpagina te kiezen.

edge logoMicrosoft Edge

 1. Klik op Meer (…) op de adresbalk, vervolgens op Instellingen , schuif vervolgens omlaag en selecteer Geavanceerde instellingen weergeven.
 2. Schakel De knop Start weergeven in .
 3. Voer de URL van de startpagina in en selecteer Opslaan.

firefox iconMozilla Firefox

 1. Klik op de menuknop New Fx Menu , selecteer Voorkeuren en kies het paneel Algemeen.
 2. Vanuit het vervolg keuze menu kunt u Firefox bij het opstarten een lege pagina laten tonen of al uw vensters en tabbladen van uw vorige sessie.
 3. U kunt ook meerdere pagina’s als uw startpagina instellen: open hiervoor elke pagina in een eigen tabblad en klik op Huidige pagina’s gebruiken.
 4. U kunt ook naar Google.com gaan en dan het tabblad waarin Google.com is geopend slepen naar het startpagina icoon in de menubalk.
firefox

Sleep uw actieve tabblad naar de startpagina knop, de website is nu automatisch ingesteld als startpagina.

Auteur

Heeft u een vraag?