Malwarebytes Anti-Malware wijzigt licentiebeleid in versie 2.0


MalwareBytes - Anti-MalwareHet populaire beveiligingsprogramma Malwarebytes Anti-Malware zal met de lancering van versie 2.0 ook het licentiebeleid wijzigen. Voorheen konden gebruikers van de betaalde versie nog een licentie aanschaffen die altijd geldig bleef, maar straks worden er alleen nog abonnementen aangeboden.

De gratis versie van Malwarebytes Anti-Malware (MBAM) fungeert als een verwijdertool die malware op besmette systemen kan verwijderen. De betaalde versie biedt daarnaast real-time bescherming, de mogelijkheid om scans in te plannen en het scannen van USB-sticks. Ook kan deze versie IP-adressen van bekende kwaadaardige websites blokkeren.

Licentiemodel

De ontwikkelaars stellen dat ze door het succes van de software, waardoor steeds meer mensen het gebruiken, het licentiemodel moeten aanpassen. Meer gebruikers betekent dat de kosten voor bandbreedte, hosting, infrastructuur en salaris voor onderzoekers flink is gestegen. Door een abonnementsmodel zegt het bedrijf dat het ook in de toekomst kan blijven bestaan. Een abonnement kost straks 25 dollar per jaar en is geldig voor drie computers.

Voor wie al een levenslange licentie bezit zal er met het verschijnen van versie 2.0 niets veranderen, aangezien de licentie ook voor deze versie geldig blijft. Ook zullen er tijdens de lancering van de nieuwe versie een aantal duizend levenslange licenties worden aangeboden. Daarnaast blijft het verwijderen van malware met MBAM altijd gratis, aldus de ontwikkelaars.
Testversie

Vorige week verscheen er een vroege testversie van Malwarebytes Anti-Malware 2.0, die onder andere over een ingebouwde rootkit-scanner beschikt. Ook is de vormgeving en het Dashboard aangepast. Verder is het nu mogelijk om MBAM in het Windows systeemvak te minimaliseren. Wanneer de uiteindelijke versie van 2.0 verschijnt is nog onbekend. Op Download.com is MBAM één van de populairste beveiligingsprogramma’s met 126 miljoen downloads.

Bron: https://www.security.nl/posting/373558/Malwarebytes+Anti-Malware+wijzigt+licentiebeleid+in+versie+2_0

Auteur

Heeft u een vraag?