Weknow.ac verwijderen uit Safari op een Mac – RedMijnBrowser.NL


Weknow.ac is een startpagina voor Safari die zich installeert doormiddel van Flash Player updates. Adware staat erom bekend dat het vervelende reclame in de vorm van pop-ups weergeeft in de browser. Als u ingaat op deze pop-ups en de Flash Player installeert die de pop-up u voorstelt dan raakt uw Mac geinfecteerd met een browser hijacker. Weknow.ac is een browser hijacker, en een erg vervelende ook. 

De startpagina weknow.ac is niet zomaar te verwijderen van uw Mac. Weknow.ac installeert een malafide gebruikers profiel om daarmee te voorkomen dat weknow.ac verwijderd kan worden. In deze instructie leg ik u stap voor stap uit hoe u weknow.ac toch kunt verwijderen uit de Safari web browser.

Weknow.ac verwijderen

weknow.ac verwijderen mac safari

Open het Mac menu door op het apple icoon () te klikken in de linker top in Mac OS. Selecteer systeemvoorkeuren uit het menu. Open Profielen en selecteer het “AdminPerfs” profiel. Klik op de min (-) knop om het profiel te verwijderen.

Open nu Safari en ga naar het menu in het linker boven venster. Klik op voorkeuren uit het menu en in het tabblad Algemeen veranderd U de startpagina www.weknow.ac/search/as… naar google.com bijvoorbeeld.

Ga nu naar het tabblad Extensies en verwijder de extensies, PlayerWeb, MyShopCoupon+ en AnySearch. Als er andere extensies staan verwijder deze dan ook.

Als alles goed is gegaan is weknow.ac nu verwijderd uit de Safari web browser op uw Mac. Schoon uw Mac nu op met CleanMyMac X om restanten en privacy onderdelen in Safari op te schonen. Succes!
Auteur

Heeft u een vraag?